Dé gouden BLUSHTIP

(+5 blushes die je wilt hebben!)

 

Anita: Grace Jones, Penny de Jager, Mathilde Willink, Blondie… ik denk dat ik het sindsdien niet heb aangedurfd om blush op mijn wangen aan te brengen. Maar toch, ik doe het sinds kort. En dat komt hierdoor.

 

 

Ik raakte altijd een beetje in de war: want waar moet je nu precies de blush aanbrengen? Er bestaan zoveel schema’s en tekeningen met voorbeelden, dat ik het niet meer wist. En het laatste wat je wilt, met die jaren tachtig in je achterhoofd, is dat je de blush verkeerd aanbrengt.
Nu is het wel zo dat er – met het verstrijken van de jaren – steeds meer kleur uit je gezicht verdwijnt. Dus mijn natuurlijke blozende wangen, waaraan ik als kind trouwens een hekel had, zijn inmiddels geheel verdwenen. Een wat oudere huid schreeuwt om een beetje kleur.

En gelukkig gaf een visagist mij de gouden tip:

 

Zo breng je blush aan

De gouden tip die de visagist mij gaf, was deze: kijk in de spiegel, lach, en op het bolste, meest uitstekende stukje wang breng je de blush aan. Als je wilt, kun je het daarna schuin omhoog richting je oor uitsmeren. Belangrijk is wel dat je niet te veel gebruikt! Subtiel is hier het codewoord. Je hoeft het zelf nauwelijks te zien. Juist het subtiele kleurverschil maakt dat je er veel stralender uitziet.

 

Welke kleur dan?

Blush moet matchen met je huid, je haar en je lipstick. Kies voor een zachte teint die in harmonie is met je gezicht. Bij twijfel, kies dezelfde kleurgroep als je lippen (of lipstick).

 

Crème of poeder?

Ik kies zelf voor poeder omdat je dit subtiel kunt aanbrengen, en ook makkelijk met een kwast kunt vervagen. Heb je een wat oudere huid, kies dan voor een matte poeder voor het mooiste effect. Een crème-blush kan natuurlijk ook, en die kun je met je vingers aanbrengen.

 

Tip Je kunt beter een paar subtiele lagen aanbrengen, dan ineens een dikke laag; het is makkelijker om de kleur iets aan te zetten dan om het er weer af te halen. Heb je toch iets teveel gebruikt, dan kun je met losse poeder de kleur iets egaliseren.

In de zomer, als je weinig make-up gebruikt, maakt een tikje blush echt het verschil, je gezicht gaat direct meer leven en oogt stralender. Een grote kwast is trouwens nog een aanrader (de meeste kwastjes die bij het product zitten, zijn te klein); hiermee kun je de blush mooi verdelen.

 

Welke dan?

 

1 Een natuurlijke kleur met een subtiel gouden glans: ideaal voor de zomer: Benefit Coralista Tropical Coral Blush €34,95

 

2 Voor een mooie gezonde blos op de wangen. De textuur van deze blush past zich aan aan de huid waardoor die heel natuurlijk lijkt. L’Oréal Blush €13,95

 

6 Deze luxe poederbrush-penseel heeft een mix van natuurlijk en synthetisch haar, en voelt heerlijk zacht aan. Door de schuin afgesneden vorm volgt het de rondingen van je wang. Zoeva Luxe Sheer Cheek (16 cm) €14,95

 

Met deze handige opbrengstick is één veegje al voldoende voor een stralend gezicht. Makkelijk om met je vingers bij te werken, en handig om mee te nemen. NYX Cosmetics Bright Idea Illuminating stick €8,50

 

Als je meerdere tinten blush wilt gebruiken, kies dan de felste kleur voor het midden van je wang. Deze poeder-blush voelt fluwelig aan. BeYu Multi Color Powder Blush €19,99

 

3 Iets vloeibare blush die je met een minikussentje aanbrengt, voor een prachtig en stralend resultaat. Lancôme Cushion Blush €45,95

 

 Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.