Angela de Jong over Noa uit Doha gehoord?

 

Ik had toch echt gedacht dat ze het niet nodig had om hier zo over te schrijven.

 

 

 

Ik ben meestal wel fan van Angela de Jong, maar deze column – ik zag hem pas een week na dato – vond ik een beetje jammer. Ik kwam ‘m tegen nadat ik naar Oranjewinter had liggen kijken waar De Jong tafeldame was. Johan Derksen maakte een opmerking tegen haar over ‘Noa uit Doha’ waar De Jong iets over geschreven zou hebben. Wat, dat ontging me. Ik had namelijk werkelijk geen clou van de familiebanden van deze presentatrice.
En nu was er opeens iets met Noa uit Doah waardoor ik de column van De Jong de volgende dag opspoorde en het kwartje bij me viel: dit talent is een dochter van Sander Vaele en Linda de Mol, dus dat talent, vond De Jong ook, dat is genetisch. Temeer omdat ze, las ik nu ook voor het eerst, pas tweeëntwintig is.

 

De Jong zegt dat ze ‘hier moeiteloos een paar sneren zou kunnen uitdelen over nepotisme in de tv-wereld’, over hoeveel ‘kinderen van’ en ‘bekenden van’ er niet met een kruiwagen worden binnen gereden in televisieland – wat niet te ontkennen valt. Maar dan komt het jammere van de column, als De Jong zegt dat Linda de Mol daar eens een verhaallijn in Five Live aan zou moeten wijden en dat ze dan zo weer acht afleveringen vooruit zou kunnen.

 

Was het niet zo dat De Jong Five Live al eerder uitgebreid gekraakt heeft? Was het niet al zo dat ze met de grootste moeite überhaupt iets positiefs kan zeggen over Linda de Mol, John de Mol, Johnny de Mol, kortom de familie De Mol dus? Was het niet al zo dat alles wat Talpa is en naar De Mol riekt op haar diskwalificatie kan rekenen?

 

Is het niet zo dat het op een gegeven moment klaar moet zijn? Genoeg gemekkerd nu en vort met de geit? En is het niet zo dat elke Noa een eerlijke kans verdient, zonder meteen met haar moeder en vader en oom te worden vergeleken? Want dat deze Noa een natural is waar helemaal niets op aan te merken valt staat buiten kijf en het zou wel zo sjiek geweest zijn als Angela de Jong het daarbij had gelaten.

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans