Ananas spiesjes met yoghurtsaus

 

Het is misschien nog geen bbq weer, maar deze zomerse spiesjes kan je ook in de (grill)pan maken. Alvast een (hopelijk) zomers voorproefje.

 

 

  • 1 pond kipfilet in stukken gesneden
  • 1 kopje blokjes verse ananas, plus extra voor het doorsteken
  • 1 eetlepel chili knoflook pasta
  • snufje zout en peper
  • limoenen
  • gehakte ananas voor de garnering
  • gehakte koriander ter garnering

 

Yoghurtsaus

  • 1 kop gewone Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 4 eetlepels bieslook
  • 1 eetlepel honing
  • 1 limoen, sap
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper

 

Voeg de ananas en chili knoflook pasta in een keukenmachine en mix tot een puree. Leg de kip in een schaal of hersluitbare plastic zak en bedek het met de gepureerde ananas mengsel. Leg het in de koelkast en laat het 2 uur marineren. 

 

Laat de sateprikkers even in het water liggen. Spies 4-5 stukjes kip op elke spies met 1 of 2 stukken ananas ertussen. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Verhit een grote koekenpan (of grill!) Op middelhoog vuur met wat olijfolie (niet als je de grillpan gebruikt). Bak de kip spiesjes aan elke kant voor 4 tot 5 minuten gaar. Serveer onmiddellijk met de yoghurt saus en extra partjes limoen. Garneer met koriander en gehakte ananas.

 

Yoghurtsaus

Klop alle ingrediënten in een kom tot dat hij lekker romig is.