Altijd als je haast hebt natuurlijk

 

En haast is m’n bijnaam, zal ik maar zeggen. Elke dag klusjes en dingen te doen voor minstens twee dagen. En dan gaat er dus wel eens wat mis.

 

 

Omdat ik stiekem toch een soort van een ijdeltuit ben, wil ik eigenlijk liever het huis niet uit zonder lippenstift en mascara. En liefst nog een kleurtje op m’n gezicht en wat wenkbrauw-opvulling. En omdat ik altijd heel veel op een dag wil doen, heb ik ongeveer een minuut over om die handel er nog even op te smeren. Of een halve minuut. En dat is geen goed plan. Ik weet het. Maar ja, ik ben geen Anita, qua visagist.

 

Altijd racen en rennen geblazen hier dus. En tussendoor nog achtentwintig andere dingen proberen te doen. Soms zou ik willen dat ik vier handen had. Dat haastige spoed zelden goed is, maak ik veel te vaak mee en toch stink ik er steeds weer in. Even snel dus nog die mascara en dan… FLATSJ!.. terwijl het net op beide ogen zit knipper ik ineens veel te hard, of moet ik niesen en zit het meteen overal waar het niet moet zitten. Kost het alsnog veel meer tijd.

 

Afvegen is niet handig, want dan plakken geverfde wimpers weer in groepjes aan elkaar vast. Alles er weer af halen is ook gedoe, dus dan maar een beetje redden wat er te redden valt, hatseflats nog wat lippenstift en hoppa, naar bakker, slager en groenteboer.

 

Intussen zijn die mensen er natuurlijk al lang aan gewend dat het een zootje is, die kennen me al niet anders meer. Maar die mascara… is daar nou niet een andere truc op te bedenken dan elke keer dat geknipper en gevlek?

 

Iemand die het weet? En ja, geen mascara opdoen is een oplossing. Die snap ik, maar daar ben ik nog niet aan toe. Wacht. Ik ga het aan Anita vragen. Of weet jij het?

Door: Franska

Afbeelding van Franska