Als je vriendin gaat scheiden
 

Het kan soms even heel wat anders lopen dan gepland, in de liefde. Niet alleen bij jou, maar ook bij je vriendinnen.

 

 

 

Dachten ze altijd samen te blijven met hun grote liefde, gaan ze toch uit elkaar. En dan gaat je vriendin opeens scheiden. Van die leukerd. Of van die oelewapper van wie je altijd al het stiekeme gevoel had ‘dat die het niet helemaal voor haar was’. Het leven van je beste maatje staat opeens op zijn kop. Hoe je daar op een fijne manier mee omgaat is ontzettend lastig, maar je kunt haar helpen.

 

En wij weten hoe.

 

1. Zorg dat jouw huis altijd een open deur heeft. Ze heeft nu meer dan ooit behoefte om zich ergens thuis te voelen als ze zich niet meer thuisvoelt in haar eigen huis. Zet die deur voor haar open, nodig haar constant uit en zeg dat ze altijd mag blijven logeren. Tu casa, haar casa, zeg maar.

 

2. Blijf luisteren. Oordeel niet, maar luister vooral.

 

3. Help haar met praktische zaken. Papierwerk is leuker als jullie het samen doorspitten onder het genot van een kop koffie (of een stevig glas Chardonnay).

 

4. Pas op haar kinderen als ze die heeft. Zonder dat ze erom vraagt, gewoon doen.

 

5. Kies geen kant en praat niet gelijk slecht over De Ex. Zegt niet gelijk dat je hem of haar nooit hebt gemogen. Wie weet… Komen ze ooit nog samen en dan weet ze dus dat jij die persoon een eeuwige gladjakker vindt.

 

6. Maak extra tijd voor haar vrij en verras haar met iets leuks, doe iets actiefs samen. Samen een massage, een dagje sauna, een nachtje weg naar het strand. Daar knapt ze van op, even weg van de dagelijkse sores.

 

7. Stuur een kaartje om te laten weten dat je aan haar denkt. Doet meer met iemand dan een appje.

 

8. Heb het niet te vaak over jouw partner en jouw lekkere zoete liefdesleven. Zit ze nu niet op te wachten, op dat enige liefdesgeluk van anderen.

 

9. Heb het ook niet over ‘de andere vissen in de zee’. Zit ze ook nu nog niet op te wachten.

 

10. Huil lekker met haar mee. Zeg dat ze in ieder geval altijd jóu heeft, wat er ook gebeurt.

Door: Redactie Amayzine.com