Als je het mij vraagt zijn het één en al krokodillentranen die André Hazes plengt

 

En wat een toeval dat er een cameraploeg in de buurt was toen hij door de meest duistere periode in zijn leven ging!

 

 

 

Als jij fan bent van André Hazes – volgens zijn eigen zeggen de meest trouwe fans die bestaan – heb ik goed nieuws voor je. De man treedt namelijk weer terug in de spotlights en komt weer voor je zingen, zo liet hij op Instagram weten. Sinds september vorig jaar trok hij zich terug om ‘de meest donkere periode uit zijn leven’ in isolatie uit te zitten en tegelijk ‘cold turkey’ te stoppen met het slopen van zijn lichaam. Dré raakte zichzelf kwijt, laat hij weten. En dat terwijl (of omdat) hij alleen maar ontzettend zijn best deed om iedereen om zich heen heel erg tevreden te houden. Hij kwam er in zijn eentje niet meer uit, moest professionele hulp zoeken om de weg terug naar de basis, naar zichzelf weer te kunnen vinden en erachter te komen wat hij nu werkelijk wil met zijn leven, wat hem gelukkig maakt. Want zijn laatste scharrel deed dat duidelijk niet, die daarvoor ook al niet en met de moeder van kleine Dré is het ook tobben geblazen.

 

Intussen kickte hij ook af van ‘de meeste van zijn verslavingen’. Welke dat er waren en hoeveel er overbleven laat hij wijselijk in het midden. Alleen dat hij die periode van rust heel hard nodig had en dat hij zijn fans echt niet teleur heeft willen stellen kan hij niet genoeg benadrukken, zo lijkt het.

 

Maar dan komt het!

 

Terwijl hij er helemaal doorheen zat en niemand om zich heen kon fehlen reisde hij wel regelmatig af naar de Verenigde Staten om zich daar van zijn meest kwetsbare kant te laten zien. Toevallig was er steeds een cameraploeg in de buurt om zijn struggle te volgen en heel toevallig is daar nu een documentaire van gemaakt, Crossroads, die je binnenkort op Videoland kunt zien. Daarna komt hij weer voor je zingen. En waar anders zou dat beter passen dan bij Holland Zingt Hazes 2023?

 

Die Dré toch! We kunnen hem gerust om een boodschap sturen, nietwaar?

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans