Als je dit weet kijk je nooit meer normaal Friends

 

Op plaats nummer één van series die je altijd kan terugkijken: Friends. Die gaat wat mij betreft dus echt nooit vervelen.

 

 

Natuurlijk zijn er wel wat afleveringen die ik minder leuk vind of die ik nu wel écht te vaak heb gezien, maar zelfs na twintig keer kijken moet ik nog lachen om het “I’m so excited, I ~may~ vomit” van Chandler.

 

Maar toen. Toen was daar ineens vorige week een artikel op Buzzfeed dat mijn Friends-wereld op z’n kop zette. De serie is namelijk bloedirritant. Nagels op het schoolbord, dat soort praktijken. Verder lezen op eigen risico dus, want als je dit eenmaal weet hoor je niets anders meer tijdens Friends.

 

Okeee, daredevil. Het zit dus zo: Jennifer Aniston heet een bepaalde vocale tic die ze ontelbaar keer tot uiting laat komen in haar rol als Rachel. Er zijn echt volledige compilaties op YouTube te vinden; inderdaad, er zijn al veel mensen die dit uit zichzelf was opgevallen en mijn god, het is irritánt. Zeker als je het zes minuten achter elkaar ziet.

 

 

Sorry. Sorry dat ik Friends voor jullie heb verpest.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer