Als een zonnetje rijden

 

Als ik de auto pak, dan het liefst zo milieubewust mogelijk. Daarom ging ik van een grotere naar een kleine en van een benzine naar een hybride.

 

 

Ik dacht heus wel aan een elektrisch model, maar mijn vooroordelen over de te verrijden kilometers waren nog net wat te groot. Tot nu…

 

Ben je bekend in Amersfoort en omstreken? Ik kom er af en toe en elke keer vind ik het weer mooier dan ik me herinnerde. Wat logisch is, want Amersfoort blijkt in de top 5 te staan van fijnste woonplaatsen in ons land. Dit keer deed ik een rondje Amersfoort per elektrische auto. Ik pakte de vlamnieuwe Volkswagen ID.3. Het was een trip down memory lane en een stap in de toekomst tegelijk, want de tweede auto in mijn leven was ooit een Golfje. De ID.3 heeft de omvang van een Golf, maar daar stopt de gelijkenis wel, want het volume binnenin is grootte Passat en de draaicirkel komt van de Up. Eigenlijk is het dus heel veel auto in één.

 

 

Ik manoeuvreerde mijn compagnon en mezelf soepel over de wegen in en rond de stad. Parkeerde her en der even in waarbij ik op het scherm alle hoeken en gaten kon bekijken. Mijn billen en handen werden verwarmd door de ingebouwde verwarming in stoel en stuur en ondertussen wees Kit van The Knight Rider me de weg. Zo voelde het in ieder geval, want de designers van de ID.3 gebruikten Kit als inspiratie in de auto. Dit soort knipoogjes kan de sentimentele ziel in mij dus waarderen.

 

Oh, en had ik je al gezegd hoe snel ik weg was bij het verkeerslicht? Dat er naast me een opgeschoten type een beetje stoer stond te doen en dat ik bij groen het gas aantikte en ik de ander ver in mijn achteruitkijkspiegel pas weer zag? En dat alles CO2-neutraal geproduceerd en zonder het rijplezier van een Volkswagen te verliezen. Vind ik knap gedaan.

 

 

Je laadt de ID.3 thuis met 11 kilowatt in 6,5 uur op, dat kan dus prima ’s nachts en met de opgeladen accu’s heb je een bereik van 330 tot 550 kilometer. Eerlijk, dan moet ik ook gewoon alweer tanken. Nu is de laatste uitdaging een roadtrip, waar ik stops bij een supersonisch laadstation en hotelletjes met laadpunt ga inplannen. ID3, jij en ik en een playlist met foute meezingers, wanneer gaan we?

 

 

 

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans