Als dieren konden praten

 

Hoe erg ik mezelf ook voorhoud dat ik écht diepgaande gesprekken heb met m’n kat Pebbles, en hoe sterk ik er ook van overtuigd ben dat ze ontzettend veel van me houdt en echt naar haar naam luistert… ook ik moet de waarheid onder ogen zien.

 

Want die dieren, die luisteren vaak wel, maar of ze je begrijpen? Ik heb het idee dat mijn kat Pebbles ook luistert naar Wessels, Mechels, Vechels, noem maar op… Eigenlijk naar alles wat maar een beetje lijkt. En hoe lief ik ook naar haar miauw (ja, even ter info: ik ben inderdaad zo’n crazy catlady die miauwt met haar kat) en hoe gepassioneerd ze dat ook terugdoet, ik heb uiteindelijk toch niet echt het idee dat we het ergens over hebben.
 

Maar hoe leuk zou dat zijn, als dieren konden praten? Natuurlijk kun je een papegaai nemen en daar gesprekken mee voeren, maar daar houden je opties wel zo’n beetje op. Nou, daar heeft de BBC wat op gevonden: gewoon zelf improviseren en die stemmen onder videomateriaal van dieren zetten.

 

Hilarisch. Hardop lachen (en ik zit op moment van schrijven in m’n eentje thuis achter de laptop). Grote favoriet is de prairiehond die denkt Alan te zien… ‘Alan! Alan! ALAN! AL!!’ Oh nee, het is toch Steve— ‘STEVE! STEVESTEVESTEVE!’

 

Geen idee wat je je erbij moet voorstellen hè? Snap ik. Kijk het filmpje maar, zo leuk.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer