All-time favorites

 

Anita: Het leuke van mijn vak is dat ik allerlei beautyproducten mag uitproberen. Maar over sommige producten hoef ik geen seconde na te denken. Die zijn zó fijn en passen zo goed bij mijn huid en haar, dat ik ze altijd trouw zal blijven.

 

 

 

 

Dit zijn mijn 5 favoriete producten waarvoor ik zonder na te denken direct naar de winkel race als ze op zijn:

 

1 Hair primer

Als ik onder de douche sta, maak ik ook altijd mijn haar nat. Daarna de borstel erdoor halen is best lastig. Dat komt gewoon door die krullen. En of ik dat nu met nat of droog haar doe, er zitten altijd veel klitten in. Crèmespoeling helpt niet echt en maakt mijn haar slap. Sinds een paar jaar gebruik ik deze hair primer, en daar ben ik zo blij mee. Na het douchen spuit ik een beetje in mijn haar en daarna kan ik het gewoon doorkammen. Ik ben ervan overtuigd dat ik door deze primer dagelijks veel minder haren uit mijn hoofd trek met het borstelen.

Bumble and Bumble Hairdresser’s Invisible Oil €27,25

 

2 Zelfbruiner

Ik vind het heerlijk om in de zon te liggen, maar met mijn lichte huid moet ik gewoon goed oppassen dat ik niet verbrand. Het fijne van een zelfbruiner is dat ik mooi bruin word en niet eindeloos in de zon hoef te liggen. Ik gebruik zelfbruiner eigenlijk alleen voor mijn benen. Dan is de achterkant even bruin als de voorkant. Deze zelfbruiner gebruik je als een bodylotion en je benen ogen direct net iets bruiner en glanzender dan normaal. Hoe meer dagen je de zelfbruiner gebruikt, hoe donkerder de kleur, je kunt dus zelf de intensiteit bepalen. Ik gebruik deze zelfbruiner in de zomer meestal twee tot drie keer per week. De kleur is heel natuurlijk, doordat je ’m langzaam opbouwt.

Nivea Body Bronze effect €9,99

 

3 Nachtcrème

Ik heb een vrij droge en dunne huid. Sinds mijn puberteit breng ik al dag- en nachtcrème aan, omdat mijn huid na het wassen droog aanvoelt. Daarom ben ik altijd op zoek naar rijke crèmes en betaal ik vaak de hoofdprijs. Deze crème dringt direct in de huid en geeft een heel verzadigd gevoel, alsof mijn huid genoeg vocht heeft gekregen en de rimpeltjes iets vervagen. Volgens de beschrijving komt dat door de antioxidanten en retinol.

Paula’s Choice Resist Anti Aging Intensieve Repair cream €38

 

Elke keer als ik deze kleur op heb word ik vrolijk van mijn eigen handen!

 

 

4 Mascara (haast nepwimpers)

Er zijn vele mascara’s die goed zijn. Het voordeel van deze mascara is dat je echt langere en dikkere wimpers krijgt. Men zegt dat deze mascara gelijk staat aan nepwimpers en dat vind ik ook. En wat ik ook fijn vind is dat de mascara niet vlekt en goed blijft zitten.

Lancôme Monsieur Big €31

 

5 Nagellak

Mijn nagels zijn dun en splijten snel. Nagellak is dus helemaal niet zo goed voor mijn nagels. Maar juist omdat ik lelijke nagels heb, wil ik dat graag camoufleren met lak. In deze nagellak zit arganolie verwerkt waardoor mijn nagels niet slechter worden, en er zit een handig kwastje in waardoor de nagellak makkelijk en snel op te brengen is. En dan de kleur, ik ben verliefd op deze kleur! Elke keer als ik ’m op heb word ik vrolijk van mijn eigen handen.

Sally Hansen Color Therapy, 290 Pampered in Pink €11,50

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.