Ahhh… lieve producenten

 

Ik heb zo’n leuk idee voor een winkel. Niet een museum, maar echt een winkel. Waar ik al deze dingen van vroeger gewoon weer kan kopen.

 

Er zijn zoveel dingen die ik terug wil. Verdwenen dingen. Heb jij vast ook wel. Zou het niet een leuk idee zijn lieve dames en heren producenten dat er misschien een keer een nostalgie-assortiment komt in de winkels? Als toch meer dan de helft van de bevolking vijftigplus is… Of, als ik toch mag kiezen, dan nog liever – en eigenlijk ook nog leuker – gewoon een jeugdsentiment-winkel?  Ik heb wel een paar ideetjes. En ik garandeer dat ik ook gretig ga afnemen. En zeker weten dat ik niet de enige ben. Toch?

 

 • Sterovita vla
 • Dat rode mascaradoosje met blokje van de HEMA
 • Castella zeep
 • Emaille driehoekige bakjes voor in de gootsteen met van die gaatjes erin
 • Lodaline
 • Van die gebloemde kop-en-schoteltjes bij de banketbakker met kersenbonbons erin, cellofaan eromheen en zo’n strik erop? Voor moederdag.
 • Sisi
 • Van die minizakjes Smith chips met zo’n blauw zakje met zout erin. Dat je het er zelf overheen kon strooien.
 • Livorno slasaus
 • Van die driehoekjes Sunkist limonade
 • Dobby-stof (met van die ribbeltjes)
 • Oh ja, en mag er ook een afdeling van Mac&Maggie in die winkel?

 

Zoiets dus, maar als ik even verder denk weet ik nog veel meer.

 

Heb jij nog verzoeken voor die winkel? Dan neem ik ze meteen mee in m’n petitie. Uh… naar wie moet die eigenlijk, zo’n petitie?

Door: Franska

Afbeelding van Franska