Afvallen? Ga naar een tropisch oord!

 

Aankomen op vakantie? Niets is minder waar! Boek vooral een ticket naar Miami of de Bahama’s, want afvallen gaat makkelijker bij temperaturen van boven de 30 °C.

 

Minder honger
Diëtiste Lynn De Merlier vertelt in het AD dat we met temperaturen van boven de 30°C minder energie nodig hebben. Ons lichaam hoeft minder moeite te doen om de lichaamstemperatuur op pijl te houden. Dit zorgt automatisch voor een soort rem op onze eetlust. Het hormoon serotonine dat onder andere voor eetlust zorgt, wordt bij hogere temperaturen in kleinere doses aangemaakt. Het gevolg hiervan is dat we minder honger hebben.

 

Bij extreme temperaturen kun je zelfs ondervoed raken. Dan stijgt onze lichaamstemperatuur, voelen we ons koortsig en valt onze eetlust helemaal stil. Daar heb ik zelf nog nooit last van gehad, maar hey: ifscience says so.

 

Toch thuis blijven?
Geen geld voor een ticket? De kou heeft ook zo zijn voordelen, De Merlier: ‘’Ons lichaam heeft in de winter meer energie nodig om op temperatuur te blijven. Wie dan het karakter heeft om minder te eten, spreekt snel z’n vetreserves aan.’’

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav