Aan de (mokka) rol!

 

Verras je gezin óf je collega’s eens met deze Zwitserse mokkarol bij de koffie.

 

 

Dit heb je nodig

  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 g meel
  • 2 el koffiekorrels opgelost in 2 el warm water
  • 100 g boter (verzacht)
  • 100 g poedersuiker
  • 30 g chocolade
  • 30 g slagroom
  • 50 g geschaafde amandelen

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

 

Klop de eieren, suiker en de helft van de koffiemix gedurende 10 minuten met een elektrische mixer. Zeef de bloem en meng dit in het eimengsel. Giet het in de bakplaat. En doe de bakplaat in de oven voor 10-12 minuten (tot de cake gaar is). Pak een stuk bakpapier en bestrooi deze met wat suiker. Haal de cake uit de oven en verplaats de cake voorzichtig op de bakpapier bestrooid met suiker. Rol de cake met het bakpapier erin op. Laat de cake afkoelen.

 

Klop de boter, de poedersuiker en de andere helft van de koffie. Rol de cake voorzichtig uit en smeer de crème over de cake heen. Rol de cake voorzichtig weer op (dit keer zonder bakpapier).

 

Smelt de chocolade en slagroom in een kom door de kom met de ingrediënten in een kom met heet water te doen. Verspreid de gesmolten chocolade over de cake en sprenkel de amandelen eroverheen.
  

Eet smakelijk!

 

Sfeerbeeld:  Aninas recipes