9 te leuke feiten over dromen

 

Wist je dat veel grote ontdekkingen en uitvindingen zijn ontstaan door iets dat in de droom van de uitvinder gebeurde? Ik ken zelfs een topvisagiste die droomt over hairdo’s voor haar cliënten.

 

Dromen die terugkeren, angstdromen, dromen waarin je vliegt… Soms lijk je ’s nachts wel net zo druk in je hoofd als overdag en wat we dan allemaal verzinnen is materiaal waar de gebroeders Grimm  nog duizend sprookjes over zouden kunnen verzinnen. En wist je dat veel grote ontdekkingen en uitvindingen zijn ontstaan door iets dat in de droom van de uitvinder gebeurde? Ik ken zelfs een topvisagiste die droomt over hairdo’s voor haar cliënten.

 

1. In een droom kun je niet lezen en ook niet klok kijken
Of is het jou wel eens gebeurd in een droom? Vraag me niet waarom, maar het schijnt niet te kunnen. Je kunt wel naar een klok kijken in je droom, maar zult nooit zien hoe laat het echt is.

 

2. 90% vergeet je
En dat al in de eerste minuut na het wakker worden. Dus het ligt niet aan je leeftijd of je drankgebruik, dromen vergeten doen we allemaal.

 

3. Kinderen hebben meer nachtmerries
Uit onderzoek is gebleken dat kinderen vaker nachtmerries hebben dan volwassenen.

 

4. Nachtmerries ontstaan door stress
Ervaar je overdag stress of voel je je ergens schuldig over? Grote kans dat je ’s nachts nog een nachtmerrie als toetje krijgt. Bloedirritant, ik weet het. Maar waarschijnlijk verwerk je de boel daardoor wel.

 

5. Dromen in zwart-wit
12% van de mensen droomt in zwart-wit.

 

6. Blinde mensen dromen ook
Als je op latere leeftijd blind bent geworden, zul je in je droom weer ‘zien’. Ben je blind geboren, dan droom je meer zintuiglijk en hoor, proef, ruik en voel je dingen.

 

7. Erotische dromen
Die heeft iedereen zo nu en dan, maar mannen – waarom verbaast ons dit niet – hebben hem dat net even wat vaker dan vrouwen. Stelletje smeerlappen.

 

8. En over die erectie 
Die krijgen mannen tijdens de REM-slaap, of ‘ie erotisch getint was of niet. Daar kunnen ze dus niets aan doen.

 

9. Dieren dromen ook
Kijk maar eens naar je hond of kat die in diepe slaap is maar ondertussen ontzettend met zijn pootjes de Scooby-Doo aan het uithangen is.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine