De 9 meest romantische plekken van Parijs

 

f4_mail-franska_iparijs_ap02

Romantiek kun je niet plannen. Het is net zoiets als met geluk. Ineens voel je het zomaar. Hoewel je natuurlijk wel je best kunt doen om het een beetje te sturen. Gekke is, dat me bij bijna alle romantische herinneringen altijd als eerste Parijs te binnen schiet. Een tripje naar Parijs is dus alvast een goed begin. Grote kans dat het gevoel je zomaar ineens overvalt.

 

9x kans op een romantisch gevoel:

1: Ontbijten bij Café Marly op het terras onder de bogen, met zicht op de glazen piramide-ingang van het Louvre. Binnen trouwens ook romantisch en prachtig. Rue de Rivoli 93 is het officiële adres.

 

2: Place de Furstenberg. Zitten mooie winkels, vooral even kijken, maar voor mij is het pleintje zelf het toppunt van romantiek. Krijg er altijd meteen zo’n heerlijk gevoel. Het mooiste is als er ook nog een eenzame saxofoonspeler ineens bezig is, ’s avonds als het net donker wordt. Maakte ik een keer mee, de tranen sprongen in m’n ogen van ontroering.

 

3: Place des Vosges! Voor een glaasje kir op het terras bij Ma Bourgogne. Het mooiste is, als je via de Rue Saint-Antoine loopt (jaja, drukke straat, maar dat is juist de ‘grap’). Daar goed opletten op een ingang vlakbij nummer 62. Gewoon naar binnen gaan, door het gangetje lopen, sta je ineens in een verstilde binnentuin met alleen maar gekwetter van vogeltjes. Schuin rechts achterin er weer uit als je klaar bent met genieten, dan kom je onder de gewelven van het prachtige plein uit. Als je dan rechtdoor loopt, ben je bij Ma Bourgogne, op de hoek links (ze maken daar ook lekkere friet).

 

4 t/m 8: De binnenplaats van het Palais Royal. Je begint bij de metrohalte Palais Royal, steekt dan Rue Saint-Honoré over en gaat door het hek de binnenplaats van het paleis in (ook als het donker is de moeite waard). Er MOET een muntje in het water, niet vergeten. Dan loop je door, de tuin in en neemt een bankje. Daarna verder naar de uitgang aan het einde links, want daar moet je even binnen gluren naar het plafond van het restaurant dat daar zit: Le Grand Véfour. Nadat je eruit bent sla je meteen rechtsaf de doodlopende straat in: Rue de Beaujolais. Aan de overkant ga je het steile trappetje op (‘s avonds is deze doorgang gesloten), steekt de straat over en ga je Galerie Vivienne in. Prachtig!!! Andersom is deze route trouwens ook mooi. Minstens 5 romantische ervaringen in één wandeling.

 

9: Les Deux Magots voor een kopje thee. Place Saint-Germain-des-Prés nummer 6. Daar zaten dus Simone de Beauvoir en Sartre samen. Nu jij. Op hun stoel.

 

En natuurlijk weet ik er nog wel een paar. Wordt vervolgd.
PS. Vergeet niet even een Parijs-selfie te sturen. Wil ik zien!

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs. 

Franska