Mij ’n biet!

 

Een beetje kok koopt z’n bietjes rauw en niet al voorgekookt uit de supermarkt. Heb je ze weleens gepoft uit de oven gegeten? Lekker! En gezond.

 

Sfeerbeeld: Getty Images

Gepoft uit de oven

Was de bietjes goed schoon onder stromend water, eventueel met een borsteltje. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg elke biet in een stukje aluminiumfolie, doe er wat olijfolie op en bestrooi met peper en zout. Maak er een pakketje van en leg de verpakte bieten op de rooster. Pof ze ongeveer een uurtje in de oven. De bieten zullen dan zacht zijn. Na het garen gaat de schil heel makkelijk eraf. Je kunt de bietjes zo eten of nog even roosteren.

 

Geroosterde bietjes

Was de bietjes goed schoon. Schil ze en snijd ze in grove stukken. Doe de gesneden bieten in een ovenschaal. Doe er ruim olijfolie op en rooster ze gedurende 45 minuten tot een uur. Om te controleren of ze gaar zijn, prik je er even met een scherp mes in.
Tip: voeg in de ovenschaal wat uitjes en knoflook bij, voor een lekkere smaak.

 

Bietjes koken


Vul een diepe pan met water en een snuf zout. Doe de schoongeboende bietjes erin en doe het deksel erop. Kook de bieten gedurende een uur. Prik met een schilmesje erin om te kijken of de bieten vanbinnen zacht zijn. Gaar? Giet ze dan af en spoel ze na met koud water. Na het afkoelen kun je de schil van de bietjes makkelijk afpellen.

 

Eet smakelijk!