6 verrassende feitjes over de Spice Girls

 

Wie is er niet mee opgegroeid? Al kom je uit het jaar 2000 (en ben je — of word je — 21 jaar, wat voel ík me even oud hier), dan nog schreeuw je waarschijnlijk uit volle borst mee wanneer Wannabe wordt opgezet.

 

 

Of plaats je op Moederdag een Insta Story met Mama op de achtergrond. Kun je zo het dansje op Stop meedoen… Je snapt wat ik bedoel. Iedereen houdt van de Spice Girls. Zelf wilde ik echt zó graag het jurkje van Geri met de Engelse vlag erop. Maar verder was ik Emma want ja, blond haar, hè.

Maar zelfs ik als megafan (m’n hele slaapkamer hing vól met posters en er was geen centimeter meer over, tot groot genoegen van m’n ouders) kende lang niet al deze weetjes. Klaar om te checken of jij een grotere fan was dan ik?

 

1. Victoria zat bijna niet bij The Final Five

Zangeres Mel Coloma had eerst de plek van Victoria, wat dus betekende dat er drie Mels in de Spice Girls zaten. Dat was niet de reden dat ze eruit werd gekickt trouwens, want die is veel hilarischer: haar stem werd ‘te goed’ gevonden en ze zou de andere meiden wegzingen met haar talent. HAHA. Heel zuur hoor: ‘Ik zou bij de Spice Girls horen maar ik was te goed.’ En dus kwamen ze weer terug bij Victoria die — fijn voor haar — niet per se een zangtalent had. Of ze jaloers is op de Spice Girls? Coloma zei dat ze ‘graag het leven had gehad van Victoria, maar dat ze ook blij is met waar ze nu is en wat ze heeft bereikt’. Ze werkt voor de NHS en klust bij als zangeres op bruiloften.

2. Spice Girls was niet hun originele naam

Na wat gerommel met leden (ook Emma kwam erbij nadat iemand wegviel en Geri kreeg een tweede kans) kwam er een volgend probleem: de naam. Het management besloot uiteindelijk dat de meidengroep The Touch moest gaan heten en ik weet niet of het komt doordat ik van de Spice Girls hou, maar dit is toch echt de enige naam die werkt.

3. De clip Wannabe is in één take (!) opgenomen

Ehh, WHUT? Wát een natuurtalenten zeg, deze meiden. De videoclip van Wannabe blijft ook heerlijk om terug te kijken, en ik wist dus echt niet dat die er gewoon in één keer op stond. Oké, ze hebben wel een aantal keer gerepeteerd, maar toch. Niet iedereen was fan trouwens: de grote platenbazen vonden ‘m verschrikkelijk en wilden een andere videoclip, maar de meiden weigerden. Met succes, maar dat hoef ik je niet meer te vertellen, denk ik.

4. Geri’s jurkje van de Engelse vlag was… Een theedoek en oorspronkelijk een jurkje van Gucci

Aha, dáárom kon ik ‘m nergens in een winkel vinden. Het was dus helemaal geen jurkje, maar gewoon iets dat normaal gesproken in de keuken ligt. Ze droeg hem voor het eerst bij de BRIT Awards in 1997 (en hij werd later geveild voor £41.320) en werd slechts dagen voor dat event in elkaar geknutseld. Het was oorspronkelijk een little black dress van Gucci, maar dat was iets te saai voor Geri en dus vroeg ze haar zus om een theedoek met de Engelse vlag erop te naaien. Zo gezegd, zo gedaan.

5. De term ‘Girl Power’ hebben ze niet zelf bedacht

Ze stonden erom bekend, maar ze kunnen er niet de credits voor krijgen. Girl Power werd voor het eerst de wereld in geslingerd door een andere Britse meidengroep genaamd Shampoo (nooit van gehoord? Nee, ik ook niet). Zij hadden de term weer van een of andere beweging in de jaren ’90 genaamd ‘Riot Grrl Movement’ (wederom nooit van gehoord? Nee, ik ook niet…), maar toen de Spice Girls met de term begonnen werd-ie pas echt populair.

6. Beyoncé heeft een nummer overgenomen van Victoria

Van alle ex-Spice Girls is Victoria de enige die er nooit een solocarrière op na heeft gehouden. Dat zou er misschien mee te maken kunnen hebben dat ze niet kan zingen (zie punt 1) en dat bij optreden haar microfoon daarom ook vaak uit stond. Maar goed, het was wel een superster en ze heeft het wel geprobeerd: met het soloalbum genaamd Come Together, dat uiteindelijk nooit het levenslicht heeft gezien. Tot groot genoegen van Queen B herself, want zij pakte het er nummer Resentment van en bracht dat zelf uit (het staat op het album B’Day).

 

Bron: TheGamer

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer