5 dingen die we anders willen van WhatsApp

 

Het gaat heus de goede kant op met WhatsApp. Zo is er de functie waarbij je niet zomaar in een groep gekwakt kan worden waar we heel blij mee zijn.

 

 

 

Maar er zijn nog wat verbeterpunten. Ik som ze even op, en aanvullingen zijn welkom.

 

1.     Verwijderd niet als zodanig tonen

Want als je vier verwijderde berichten ziet staan, denk je toch: wat stond daar dat blijkbaar niet voor mijn oogjes bestemd was?  Dus behoud de verwijderfunctie, maar laat niet zien dat er iets verwijderd is.

 

2.     Na ‘verwijder voor mezelf’ toch de mogelijkheid houden het ook voor de ander te wissen
 

Niets menselijks is ons vreemd, en je tikt toch wel eens iets waarvan je denkt: dat komt er niet zo lekker uit, ik delete het even. Maar in de haast en spanning kan het dan weleens voorkomen dat je op het knopje ‘verwijder voor mezelf’ drukt, terwijl je ‘verwijder voor iedereen’ bedoelde. En dat kan dan dus niet meer. Tenzij je de telefoon van die ander confisqueert, maar da’s ook zo wat.  Afijn, werk aan de winkel, team WhatsApp.

 

3.     Niet vermelden ‘doorgestuurd’

Dan stuur ik bijvoorbeeld een gezellig kiekje van onze kinders naar mijn geliefde en daarna naar mijn ouders. Dan krijgen zij daar het label ‘doorgestuurd’ bij. Oftewel: tweede keus. Voelt toch minder speciaal. Dus weg met dat ‘doorgestuurd’, wat maakt het uit.

 

4.     ‘Aan het typen’ uitzetten

Hoewel ik het ook reuze gezellig vind als ik, zeker op mijn web-WhatsApp, zie dat er bijvoorbeeld meerdere mensen aan het typen zijn en ik dus veel berichtjes ga ontvangen, vind ik het ook wel eens vervelend. Als het een tikje zakelijk is bijvoorbeeld, hoeft de ander wat mij betreft niet te zien hoe lang ik aan het tikken ben om tot het juiste antwoord te komen.

 

5.     WhatsApp out of office

Omdat we WhatsApp steeds vaker zakelijk gebruiken, lijkt het me fijn om een WhatsApp ‘out of office’ te hebben zodat de zender weet dat hij even geen bericht terug zal ontvangen. Of nog beter: een aangepaste out of office waarbij je je vrienden ‘vrijstelt’ van een out of office.

 

Afijn, lieve mensen van WhatsApp… Verder ben ik hartstikke blij met jullie.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach