Zo maak je het
Doe de tonijn, het ei, de mosterd, ansjovis en citroensap in een blender en pureer het heel eventjes. Doe er dan een klein scheutje olijfolie, terwijl de blender aan staat. Blijf dit doen, totdat het de juiste dikte voor een stevige saus heeft. Doe het in een kom en roer er wat room en kappertjes door. Bedek dan een schaal met deze saus. Leg er plakken kalfsfricandeau op en smeer ze in met de saus. Bestrooi dan wat fijngesneden peterselie eroverheen. Wil je het mooi garneren, leg dan wat schijfjes citroen, kappertjes en olijfjes erop en het ziet er indrukwekkend aantrekkelijk uit. En het smaakt heerlijk. Zoals de échte.
Onze 3 allerfavorietste Italiaanse voorafjes
Zullen we je meteen de beste tip geven? Als je deze geweldige voorafjes nou alle drie maakt, heb je meteen een volledige maaltijd! Hoef je niet te kiezen, en geniet je van de beste Italiaanse smaken. Mmm!
Vitello tonnato
Wist je dat vitello tonnato vaak op de verkeerde manier wordt gemaakt, namelijk, met mayonaise? Nou, dat doen wij dus niet, en dat komt de smaak zeker ten goede. Proef maar!
Dit heb je nodig
- 1 blikje tonijn op oliebasis, uitgelekt
- 1 eidooier (een heel ei als je het in de blender doet)
- 1/2 tl mosterd
- 4 ansjovisfilets
- 2 el citroensap of witte wijnazijn
- scheutje olijfolie
- 1/2 dl room
- 2 el kappertjes
- zout en peper
- 300 g plakjes gebraden kalfsfricandeau
- 3 takjes bladpeterselie
Bruschetta
Dit heb je nodig
- 5 tomaten
- olijfolie
- handje basilicumblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- peper
- ciabatta
Zo maak je het
Als eerste vul je een kom met kokend water. Snijd dan een kruis aan de onderkant van de tomaten en leg ze een minuut in het hete water, spoel ze daarna af met koud water. Zo gaat het velletje er makkelijk van af. Verwijder vervolgens het deel met de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe dan de tomaatjes in de kom en voeg een scheutje olijfolie toe. Snijd de basilicum fijn, kneus de knoflookteentjes en voeg dit toe. Meng het goed en breng het op smaak met peper. Laat het afgedekte mengsel minimaal 2 uur in de koelkast staan. Dan kan het brood gesneden worden. Snijd dit in plakken en smeer deze in met olijfolie. Grill de sneetjes aan beide kanten, zodat ze lekker knapperig worden. Haal dan het mengsel uit de koelkast, verwijder de knoflook en beleg de broodjes met het tomatenmengsel. De bruschetta’s zijn klaar!
Antipasti caprese
Dit heb je nodig
- 2 grote tomaten
- 2 bolletjes (buffel)mozzarella
- goede olijfolie
- peper en zout
- goeie pesto
- 150 g Italiaanse vleeswaren, zoals parmaham, coppa di Parma of Spinata romana
- basilicumblaadjes
Zo maak je het
Snijd de tomaten en de mozzarellabollen in plakken en verdeel ze op een bord. Doe een scheutje olijfolie, peper en zout eroverheen. Voeg dan wat schepjes pesto toe aan het bord, leg er wat Italiaanse vleeswaren bij, zoals lekkere parmaham, coppa de Parma of spinata Romana. Drapeer er basilicumblaadjes overheen.
Extra tip: wat druppels crème de balsamico over de caprese antipasti en de bruschetta’s is echt heerlijk!
Buon appetito!
Meagan Suares is de nieuwste aanwinst bij Franska.nl. Het lachebekkie studeert Media, informatie en communicatie, en zwijmelt weg bij elke romcom die ze ziet. O ja, ze kletst de oren van je kop en is gek op unicorns. En roze.
Beeld: The Garlic Diaries