Oké! Allerlaatste keer dan

 

Ik wil echt niet zeuren of klagen hoor. Heb he-le-maal niets tegen mannen. Nou ja, misschien wel tegen sommigen, maar de meerderheid kan er goed mee door. Die van mij zeker! Toch zijn er zo af en toe wat dingetjes die zomaar opvallen.

 

Gewoon alleen maar dingetjes die opvallen. Meer is het echt niet. Ik ben er ook al lang aan gewend, dus jongens, het heeft echt geen zin om iets te veranderen, maar ik ben een vrouw hè? Dus hèb ik het graag over dingen. Over bijna alles eigenlijk. Gewoon af en toe even afstemmen en afvinken. Kijken of een ander dat ook zo ervaart.

 

Dat snap je toch wel hè? Vrouwen staan niet graag alleen. Zeker niet in een mening of visie. Nou ja, je mag natuurlijk niet alle vrouwen over een kam scheren, maar ik wil wel graag zeker weten dat ik niet de enige ben die deze ervaring heeft. Verder niets aan de hand.

 

Dit bijvoorbeeld

3 dingen die een man niet vraagt:

1. De weg. Hij rijdt nog liever een uurtje rond om de weg te vinden dan dat ie laat merken dat ie iets niet zelf af kan. Of zou er een andere reden voor zijn? We weten allemaal dat zoeken niet de sterkste kant van een man is, dus waarom zou ie dat dan zo aanpakken? Oh, wacht. Ik snap het al. Meestal weten mensen van zichzelf helemaal niet waar ze niet goed in zijn. Zo zit dat gewoon.

2. Hoe iets werkt. Dat zou helemaal mooi zijn. Als hij niet zou weten hoe iets werkt. Kom op zeg.

3. Of je tijd hebt om te helpen. Natuurlijk heb je tijd. Want jij loopt sowieso altijd maar een beetje op niks af rond te klooien. Geef maar toe ;-)

 

En 9 dingen die hij dan weer wèl vraagt:

1. Wat is het ook alweer voor dag vandaag?

2. Kregen we nou nog visite dit weekend?

3. Moeten we echt naar die verjaardag?

4. Wat eten we eigenlijk vanavond?

5. Wanneer gingen we ook alweer op vakantie?

6. Waar liggen de pleisters?

7. Hebben we nog ‘ergens’ koffie?

8. Wat voor wijn drinken we als ‘ze’ vanavond komen?

9. Hoe laat komen ze eigenlijk?

 

En dan is het heus niet zo dat je dat allemaal nog nooit verteld heb. Of dat er geen kalender hangt. Waar alle afspraken op staan. Of klok is. Of dat je niet op je iPhone zou kunnen zien hoe laat het is. Of dat je net alles verplaatst hebt in huis. Of dat hij niet zelf iets zou mogen beslissen. Of dat je nooit iets vertelt. Of dat … of dat… of dat…

 

Enfin. Ik vermoed zomaar dat jij dit lijstje zelf wel verder aan kunt vullen.

 

Of niet soms?

  

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter