Doe ongeveer 1 cm diep olijfolie in de pan. Zet dan op mediumhoog vuur. Frituur de balletjes ongeveer 5 minuten in de pan, tot ze goudbruin zijn. Leg ze op een bord met wat keukenpapier erop.
Serveer warm met pesto.
Zoete aardappelpizzaballetjes
Zoete aardappel, salami, kaas en pizzasaus. Dat kán alleen maar lekker zijn…
Kook de zoete aardappel 10-12 minuten in een pan met heet water, tot ze zacht genoeg zijn om te stampen. Haal ze uit de pan en doe ze in een hittebestendige kom om af te koelen. Gebruik dan een aardappelstamper en stamp de zoete aardappel tot het een zacht geheel is. Roer dan de salami, geraspte kaas en pizzasaus erdoorheen. Pak twee lepels en rol het geheel in kleine balletjes. Leg dan op een bakplaat met bakpapier.
Pak drie kommetjes. Doe in het eerste kommetje de bloem, in de tweede de panko en in de laatste de lichtgeklopte eieren. Rol de balletjes eerst door de bloem, dan door de eimix, en dan door de pankobroodkruimels.
Doe ongeveer 1 cm diep olijfolie in de pan. Zet dan op mediumhoog vuur. Frituur de balletjes ongeveer 5 minuten in de pan, tot ze goudbruin zijn. Leg ze op een bord met wat keukenpapier erop.
Serveer warm met pesto.
Door: Danique van Leeuwenstijn
Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.
Beeld: kudoskitchenbyrenee