Wentel­teefjes met banaan

 

Een feestje op je bord!

 

Breakfast. Elke dag én de hele dag feest met al deze heerlijke recepten uit The Breakfast Club. In dit boek vind je allemaal lekkere ontbijtjes die zijn verdeeld over de seizoenen. Dit is mijn lievelingsontbijt voor op de zondagmorgen. Scoor je punten mee!

 

Dit heb je nodig

  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • Olie
  • 8 sneetjes rozijnenbrood
  • 2 bananen
  • 1 el ahornsiroop

 

Zo maak je het

1. Kluts de eieren in een kom goed los, samen met de melk.

 

2. Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en laat heet worden. Voeg een klein beetje olie toe.

 

3. Dompel de rozijnenboterhammen onder in het eiermengsel en laat ze flink wat van de vloeistof opslorpen.

 

4. Bak de boterhammen in de pan, zo’n 2 minuten aan elke kant of tot de gebakken kant goudbruin ziet.

 

5. Snijd ondertussen een banaan in de lengte doormidden.

 

6. Zet een steelpannetje met een beetje olie op het vuur en doe de bananen erin. Bak ze in ongeveer 3 à 4 minuten goudbruin.

 

7. Zet het vuur uit en voeg de ahornsiroop toe. Roer goed zodat de bananen allemaal een mooi laagje ahornsiroop krijgen en de ahornsiroop wat lijkt in te dikken.

 

8. Serveer de boterhammen met de gebakken banaan en eventueel nog wat extra ahornsiroop.

 

 

Eet smakelijk!
 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares