Voor op de BBQ

Of even bakken, want deze kipspiesjes wil je meteen uitproberen.

 

We kunnen voorlopig nog wel even genieten van het warme weer hier in ons landje. Dat betekent: gezelligheid en barbecue. Soms wel lastig om een lekkere marinade te maken voor kipspiesjes. Deze is écht mijn favoriet. De Siracha-saus is optioneel, maar echt een aanrader. Ik zeg altijd: “Siracha is the answer to everything”. De pittige saus maakt elk gerecht compleet en tegenwoordig is ‘ie gewoon in de supermarkt te verkrijgen!

 

Dit heb je nodig

Voor 4 spiesjes

  • 300 g kipfilet

 

Voor de marinade

  • 1 el olijfolie
  • 3 el sojasaus
  • 8 el honing
  • 1 limoen (sap en schil)
  • 4 knoflooktenen
  • 1 el Siracha-saus (naar keuze)
  • Zout en peper

 

Garnering

  • Handje verse koriander

 

Zo maak je het

 

Snijd de kipfilets in stukjes, zodat je ze straks aan een satéprikker kan prikken. Rasp de

 

limoenschil voor de marinade. Mix met een keukenmachine alle ingrediënten voor de marinade. Als alles goed gemengd is, doe je de marinade samen met de kipstukjes in een bak. Ga je barbecuën, laat je de marinade dan eerst goed in de kip trekken. Mocht je de kip in een pan gaan bakken, dan kun je daar al sneller mee beginnen. Wat verse koriander erover en je kan lekker de tuin in om te eten.

 

Tip: Als saus is het lekker om een yoghurtsausje te maken met wat honing, limoen, knoflook, peper en zout.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.