Spaghetti met geroosterde tomaten
Vandaag doe ik alsof ik op een terras in Italië zit en eet ik de allerlekkerste spaghetti. En makkelijk dat ‘ie is.
Dit heb je nodig
- 500 g cherrytomaten
- Olijfolie om mee te bakken
- Zout en peper
- 3 knoflooktenen
- 400 g spaghetti
- 12 plakjes ontbijtspek
- Chilivlokken of gekneusde gedroogde chilipeper
- 15 g basilicum
- 15 g munt
- 50 g kappertjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de cherrytomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie, peper en zout. Pers een knoflookteen fijn en verdeel over de schaal. De tomaatjes gaan ongeveer 15-20 minuten in de oven. Terwijl de tomaatjes in de oven staan, kun je verder met de spaghetti. Kook deze volgens de gebruiksaanwijzing en bak intussen in een grote koekenpan het ontbijtspek, maar laat het niet te krokant worden. Leg het gebakken spek apart op een bord met keukenpapier. Snijd de andere knoflooktenen fijn en bak ze zachtjes, met wat extra olijfolie, in de pan van het spek. Doe na twee minuutjes chilipeper naar smaak erbij. Wanneer de spaghetti klaar is, giet je die af. Doe de spaghetti bij de knoflook in de pan en roer goed. Snijd de basilicum en munt fijn en voeg ook toe. Vervolgens kunnen de kappertjes en het ontbijtspek erbij. Doe dan nog een scheutje olijfolie in de pan. Meng dit goed. Serveer de spaghetti met de geroosterde tomaten, zout en peper.
Mag wel, moet niet: geraspte Parmezaanse kaas en citroenpartjes.
Door Meagan Suares