Sgroppino 

Dit drankje is overal en altijd lekker. 

 

 

Persoonlijk vind ik een Sgroppino echt het allerlekkerste drankje dat bestaat. Laatst ging ik met mijn collega’s van Franska.nl een dessert eten bij de Italiaan. De bedoeling was om ook een lekker pasta’tje te nemen, maar na alle borrelhappen op de redactie was daar geen plek meer voor. De ober was overigens helemaal niet blij met ons. Pfff. Wat een gezeur, daar komen we nooit meer terug. 

 

Terwijl iedereen voor iets ‘eetbaars’ ging, ging ik dus voor de Sgroppino! En dat was me toch een heerlijke toet! Hoewel; eigenlijk is de Sgroppino een spoom. Om je smaak te neutraliseren. Ook lekker. Of het nou voor, tijdens of na mijn eten is… Dat maakt voor mij niet uit. Dus wanneer vriendinnen bij mij komen eten, zorg ik dat er Sgroppino op tafel komt. Het is namelijk ook nog eens in een paar minuutjes gemaakt. 

 

Dit heb je nodig 

4 personen

  • 1 liter citroen sorbetijs 
  • 240 ml Prosecco 
  • 120 ml wodka 
  • 1 citroen 
  • 4 takjes munt 

 

Zo maak je het 

Laat eerst het sorbetijs buiten de koelkast wat zachter worden. Doe het vervolgens in een gekoelde kom. Giet de wodka erbij en begin (snel) te kloppen. Blijf ook kloppen wanneer je de Prosecco erbij giet en doe dat zo hard mogelijk, zodat er een schuimlaagje kan ontstaan. Giet het mengsel dan direct in de (gekoelde) Sgroppinoglaasjes. Een takje munt erop en wat citroenschil of rasp erin en: ready to drink! 

 

Dit is de manier op de échte Sgropinno te maken, maar je kunt de ingrediënten ook, in plaats van opkloppen, in de blender doen voor het gemak. 

 

 

 

 

  Door Meagan Suares