Rijstballetjes
Draai deze heerlijke balletjes wanneer je nog wat restjes over hebt.
Het is weer ballen-dag op Franska.nl en dat betekent dat we de lekkerste balletjes gaan draaien. Deze rijstballetjes komen uit het restjeskookboek. Een handig boek wanneer je wil weten wat je allemaal met je restjes eten kunt doen. Van restjes brood tot restjes groente. Beginnen met draaien dan maar?
Dit heb je nodig
- 100 tot 300 g gekookte rijst
- 100 g mozzarella
- max. 100 g vis- of vleesoverschotjes (bijv. fijngesneden ansjovis, stukjes gebakken spek, hamblokjes, gebakken kippenvlees)
- 1 tot 2 eieren
- peper en zout naar smaak
- eventueel wat water, paneermeel, beschuit of broodkruim
Zo maak je het
1. Kneed de ingrediënten met de hand door elkaar.
2. Vorm er (kleine) balletjes van. Voeg, als het mengsel uit elkaar valt, wat water toe. Is het te nat, voeg dan wat beschuitkruimels, broodkruim of paneermeel toe.
3. Laat de balletjes een uurtje rusten in de koelkast.
4. Frituur de rijstballen in enkele minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Vlaco – Het Restjeskookboek – Fotografie Heikki Verdurme – ISBN: 9789401453363 – Uitgeverij Lannoo
Door Meagan Suares
Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.