Pittige tonijnsalade

 

Heb je de perfecte fles Vermentino in huis gehaald? Maak dan snel deze pittige tonijnsalade en je hebt de perfecte wijnspijscombinatie te pakken. 

 

 

Dit heb je nodig

 

  • 2 blikjes tonijn in olie of 1 flinke moot gegrilde tonijn, besprenkeld met olie
  • 1 bosuitje, in ringen gesneden
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 handje cherrytomaatjes, ontpit & gehalveerd
  • 1 handje schepverse zwarte olijfjes, ontpit & gehalveerd
  • Paar takjes platte peterselie, grof gehakt
  • Paar takjes kervel, grof gehakt
  • 2-3 eetlepels sojasaus
  • 2-3 eetlepels zure mayonaise
  • ½ theelepel chili, flakes of poeder
  • Evt. wat grof gemalen zwarte peper

 

Zo maak je het

Meng de tonijn in een schaal met alle overige ingrediënten. Schep goed door elkaar. Voeg naar smaak mayonaise en sojasaus toe. Eventueel kan (een deel van de) mayonaise vervangen worden door yoghurt. Pas op: maak het niet té spicy (proef daarom tussentijds), anders past de wijn niet meer. Meng goed. Laat de smaken even intrekken. Garneer daarna met wat grof gemalen peper en kervel. Serveer met mooi brood en een goed glas Vermentino.

 

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Redactie FavorFlav