Pasta pesto 2.0
Want deze maak je met… avocado! En daar houden we van.
Dit heb je nodig
Voor 4 personen
- 300 g spaghetti
- 1 avocado
- 1 citroen
- 15 g munt
- 50 Parmezaanse kaas
- 2 knoflooktenen
- Olijfolie (voor de pesto)
- Rode chilipeper (molen) naar smaak
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Breng eerst een pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing Snijd vervolgens de knoflooktenen fijn. Voor de saus gebruik je een keukenmachine. Meng hierin de avocado (zonder schil en pit natuurlijk), citroensap, muntblaadjes, geraspte Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Doe telkens een scheutje olijfolie erbij tot de gewenste dikte is bereikt. Serveer de spaghetti met de avocado-pesto en breng op smaak met zout, zwarte peper en chilipeper.
Tip: Serveer dit gerecht met wat pijnboompitjes. Deze kunnen ook door de pesto voor extra smaak.