Pasta pesto 2.0

Want deze maak je met… avocado! En daar houden we van.

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  • 300 g spaghetti
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 15 g munt
  • 50 Parmezaanse kaas
  • 2 knoflooktenen
  • Olijfolie (voor de pesto)
  • Rode chilipeper (molen) naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

 

Zo maak je het

Breng eerst een pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing Snijd vervolgens de knoflooktenen fijn. Voor de saus gebruik je een keukenmachine. Meng hierin de avocado (zonder schil en pit natuurlijk), citroensap, muntblaadjes, geraspte Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Doe telkens een scheutje olijfolie erbij tot de gewenste dikte is bereikt. Serveer de spaghetti met de avocado-pesto en breng op smaak met zout, zwarte peper en chilipeper.

 

Tip: Serveer dit gerecht met wat pijnboompitjes. Deze kunnen ook door de pesto voor extra smaak.

 

Buon Appetito!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares