Ja, het is weer moeder­dag!

Stuur deze recepten maar alvast door naar de kinderen, kleinkinderen of man, met een dikke vette knipoog erbij.

 

Vandaag is het weer Moederdag. De dag om die speciale vrouw in het zonnetje te zetten of de dag dat je zelf in het zonnetje wordt gezet met een heerlijk ontbijtje op bed. Ik heb wat lekkere recepten voor je uitgekozen. De recepten zijn voor één persoon, maar natuurlijk mag je zelf ook mee-eten.

 

Gevuld brood met ei

Snijd de bovenkant van een Kaiser broodje en verwijder de binnenkant van het broodje. Beleg de binnenkant met 2 plakjes spek en druk deze goed tegen de onderkant. Strooi wat geraspte kaas in het broodje en breek vervolgens het ei boven het broodje. Strooi nog wat geraspte kaas, peper en zout hier overheen. Bak het broodje gedurende 10-15 minuten op 200 graden. Dek hierna het broodje af met aluminiumfolie en bak het brood vervolgens nog 15 minuten tot het ei gaar is.

 

Smoothie van mango, kokos en ananas

Doe 50 gram mango en 50 gram ananas in een blender. Mix dit met 100 ml sinaasappelsap en 75 gram kokosyoghurt voor een lekkere lente-smoothie op Moederdag.

 

Zoete ontbijtpannenkoek

Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en kluts 2 eieren in een schaaltje. Schenk de eieren in de pan en laat ze zachtjes gaar worden tot een mooie ronde omelet-pannenkoek. Was een handje aardbeien en snijd ze in dunne plakjes. Meng dan 2 eetlepels kwark of Griekse yoghurt met wat kaneel, vanillepoeder en munt naar smaak. Laat de omelet-pannenkoek even afkoelen voordat je verder gaat. Smeer de pannenkoek in met het kwarkmengsel en beleg ‘m met aardbeien. Rol voorzichtig op voor een mooie ontbijtpannenkoek.

 

 

Club croissant

Voor Moederdag maken we geen clubsandwich, maar een clubcroissant. Beleg het croissantje met avocado, rucola, gerookte kip, een plak kaas naar keuze en 2 plakjes gebakken spek.

 

Nog maar een paar dagen en je kan lekker genieten van dit heerlijke ontbijtje.

 
 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares