Gnocchi uit de oven

Met de lekkerste combinatie: zalm en spinazie.

 

 

 

Dit heb je nodig

 

Voor 4 personen

  • 300 g gnocchi
  • 500 g zalmfilet
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 500 g verse spinazie
  • 250 ml (kook)room (of meer)
  • ·4 handjes geraspte kaas

 

Zo maak je het

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalmfilets in stukjes en marineer met citroensap, peper, zout, oregano en paprikapoeder. Laat even staan. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een pan. Voeg na een minuutje de verse spinazie in etappes toe tot het geslonken is. Doe de gnocchi en de zalm in een ovenschaal. Verdeel de spinazie over de schaal en voeg room toe. Strooi geraspte kaas eroverheen en laat de ovenschaal ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares