Mmm… Gefrituurde geitenkaasballetjes
Ken je deze ballenvariant al? Ik zou ‘m maar snel eens uitproberen!
Dit heb je nodig
- 300g zachte geitenkaas
- 2 tl gehakte tijmblaadjes
- Snufje zout
- 75g bloem
- 1 el maïsmeel
- ½ tl bakpoeder
- 200ml bruisend water
- 2 tl honing
- Olie
- Roze peperkorrels
Zo maak je het
Mix de geitenkaas in een grote kom met de tijmblaadjes en een snufje zout. Kneed het mengsel tot kleine balletjes en leg ze op een plaat met bakpapier. Plaats de plaat een half uur in de vriezer. Klop vervolgens de bloem samen met het maïsmeel, de halve theelepel bakpoeder en het sodawater, zodat er een dik beslag ontstaat. Meng er daarna nog wat honing doorheen.
Om de geitenkaasballetjes te frituren, gebruik je een diepe pan. Een derde van de pan vul je met olie. Verhit de olie tot 180 graden. Doe in een schaal nog wat bloem en bestrooi de geitenkaasballetjes hiermee. Gebruik dan een vork om de balletjes in het beslag te dippen tot er een laag beslag om de balletjes heen zit en frituur de balletjes voor ongeveer 45 seconden in de hete olie. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier. Serveer de balletjes op een bord, bestrooi ze met de roze peperkorrels en besprenkel ze met wat honing.
Eet smakelijk!
Door: Meagan Suares