Mosterd­soep à la française

 

Als ik dan niet naar Frankrijk ga, dan haal ik Frankrijk met dit lekker soepje toch naar Nederland? Bon Appetit.

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  • 1 prei
  • 2 sjalotjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl slagroom/kookroom/crème fraîche
  • 2 el Dijon-mosterd of meer (naar smaak)
  • Peper en zout
  • Suiker

 

Zo maak je het

Maak eerst de prei schoon en snijd in kleine stukjes. Gebruik hiervoor alleen het lichtgroene gedeelte van de prei. Snijd vervolgens de sjalotjes en knoflooktenen fijn. Smelt dan boter in een grote pan en fruit de prei, sjalotjes en knoflook. Doe dit niet te lang. Vervolgens roer je de bloem er doorheen. Let op dat het mengsel niet bruin wordt. Voeg 300 ml water toe, maar doe dit voorzichtig en blijf doorroeren. Voeg dan de kippenbouillon en de witte wijn toe en doe er vervolgens nog ongeveer 300 ml water bij. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Roer na enkele minuten de slagroom en de mosterd erdoor. Breng op smaak met peper, zout en suiker. Serveer met wat brood en boter.

 

 

Bon appétit!

 

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares