Thaise kipsalade
Ook moeite met het steeds weer verzinnen van nieuwe gerechten? De Eenpanskalender geeft je elke dag een nieuw recept. Hoe handig.
Voor vandaag: Thaise kipsalade met pindadressing, lekker pikant door de chilisaus
Dit heb je nodig
- 300 gram scharrelkipfilets
- 250 gram Chinese eiermie
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 komkommer
- 200 gram sugarsnaps
- Schil en sap van 1 limoen
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 100 gram pindakaas
- 125 gram taugé
Zo maak je het
Snijd de kipfilet in reepjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de mie koud af. Bestrijk de kip met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en grill de kip in 7 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege om.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Kook de sugarsnaps in 3 minuten beetgaar. Spoel koud af. Meng de limoenrasp en -sap met de rest van de olie, de sojasaus, chilisaus, pindakaas en 2 eetlepels water tot een dressing. Verdeel de mie, kip, groenten en taugé over vier kommen. Serveer met de dressing.
Door redactie Flavor Flav
beeld: Francesca Kookt
Eenpanskalender
Anya van de Wetering € 19,99
Uitgeverij SNOR