Chocolademoussetaart met Oreobodem

Houd je van chocola en Oreo’s? Dan wil je deze taart maken dit weekend. En…geen oven bij nodig.

 

 

Dit heb je nodig:

 

Bodem

150 gram Oreokoekjes

50 gram boter

 

Vulling

  • 400 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 1 el kristalsuiker

 

Topping

  • 100 gram pure chocolade
  • 75 ml slagroom
  • Zes Oreokoekjes, verkruimeld

 

Zo maak je het:

 

  • Doe de koekjes in de blender, tot je een fijn mengsel hebt. Smelt de 50 gram boter in een pannetje en meng dit met de Oreokruimels.
  • Neem een springvorm, bekleed de bodem met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
  • Verdeel het Oreomengsel over de bodem en druk goed aan. Zet in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie en laat dit afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig samen met de vanille en de suiker.
  • Giet de chocolade bij de lobbige room en spatel dit voorzichtig door elkaar.

 

  • Schep het chocolademengsel op de Oreobodem en strijk de bovenkant glad met een spatel of paletmes.
  • Zet de taart ongeveer 2,5 uur in de koelkast.
  • Zet in de tussentijd 75 ml slagroom in een steelpan op het vuur en breng tegen de kook aan.
  • Hak de reep chocolade in stukken en voeg bij de room.
  • Laat dit even een minuutje op laag vuur staan en roer dan tot een gladde massa.
  • Haal de taart uit de koelkast, haal de rand en het bakpapier eraf.
    Verdeel het chocolademengsel over de taart en decoreer met de koekkruimels.

 

 Door: Redactie Amayzine