Cava sangria
Proost op het weekend en de zon!
Gelukkig kunnen we dit weekend nog even genieten van het zonnetje. Het is tenslotte nog steeds zomer! Laten we dat vieren met deze heerlijke sangria. Alsof we nog op het terras zitten of op het strand in Spanje liggen.
Dit heb je nodig
Voor 1 grote kan
- 2 perziken, in schijfjes
- 1 sinaasappel, in dunne schijfjes
- 1 handje aardbeien, frambozen of druiven, gehalveerd als dat nodig is
- 500 ml vers geperst grapefruit- of sinaasappelsap
- 3 kaneelstokjes
- een paar takken verse munt
- 1 fles cava (Spaanse mousserende wijn)
- (en optioneel: 125 ml brandy)
- een berg ijsblokjes
Zo maak je het
Doe al het fruit met het sap in een grote glazen kan, doe de kaneelstokjes en 2 takjes munt erbij en zet het afgedekt 1 uur in de koelkast om goed koud te worden. Vlak voor gebruik (als je bezoek er is) verwijder je de kaneelstokjes, roer je er eventueel de brandy door, plop je de fles cava open en giet je hem bij het fruitmengsel. Garneer de sangria met nog wat takjes munt en vul verder aan met een berg ijsblokjes. Serveer de sangria als aperitief aan het begin van een warme avond.
Proost!
Home Made Zomer – Yvette van Boven – ISBN: 9789059566965 – Fontaine uitgevers
Door Meagan Suares
Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.