Pepperoni pizza-dip

Voor alle pizza-lovers! Ik weet wel wat ik vandaag én dit weekend ga maken.

 

Deze pizza-dip is echt een eyecatcher voor op tafel. Leuk voor als je visite krijgt vanavond of dit weekend en natuurlijk ook gewoon lekker tijdens een avondje op de bank. Eigenlijk kan ‘ie altijd wel, want mmmm… wat ziet dit er lekker uit.

 

Dit heb je nodig

  • 220g roomkaas
  • 120g geraspte kaas (pittig)
  • 400g tomatensaus
  • 10 plakjes pepperoni
  • ½ tl Italiaanse kruiden (uit een potje)
  • Brood of crackers naar keuze om te dippen

 

Zo maak je het

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Meng dan de roomkaas met de helft van de geraspte kaas in een schaaltje. Giet dit over in een ovenschaal en zorg ervoor dat de bodem bedekt is. Verdeel dan de tomatensaus over de roomkaas en besprenkel het mengsel met de resterende geraspte kaas. Halveer vervolgens de plakjes pepperoni en versier de dip hiermee, samen met de Italiaanse kruiden. Bak de dip 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is, je de heerlijke geur ruikt en je klaar bent om het op te eten!

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Door : Meagan Suares

Beeld: Recipe Critic (therecipecritic.com)