Gerookte mozzarelladip

 

De perfecte snack voor bij de vrijmibo zo meteen. Deze wil je niet missen!

 

Wat heb je nodig? 

  • 800 gram gerookte mozzarellakaas, versnipperd
  • 800 gram provolonekaas, versnipperd
  • 50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • ⅛ theelepel gemalen rodepepervlokken
  • 1 Italiaans brood, in kwart plakjes gesneden 

 

Garnering

  • 1 Romatomaat, in blokjes gesneden,
  • 1 Eetlepel platte peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie om de schaal in te vetten

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 230 graden. Meng de eerste zes ingrediënten (alle kaas en kruiden) in een grote kom. Vet een ondiepe ovenschotel in met olijfolie en doe het kaasmengsel erin. Bak 15 minuten totdat al de kaas is gesmolten, bruisend en bovenop licht gebruind is.
Spreid ondertussen het gesneden brood uit over een bakplaat. Laat het 5 minuten roosteren in de oven.
Garneer de dip met blokjes tomaat en peterselie.  En serveer onmiddellijk met het geroosterde brood om te dippen.

 

 

Buon Appetito!

 

Door redactie Franska

beeld: lovegrowswild.com