Bestrooi met de basterdsuiker en de kaneel, en serveer direct.
Broodpudding met kaneel
Deze klassieke broodpudding met kaneel is heerlijk voor op een luie dag.
Dit heb je nodig
Zo maak je het
Voor het recept heb je ovenvaste diepe bordjes nodig. Als je die niet hebt, kun je ook zogenoemde ramekins (porseleinen of glazen bakjes) gebruiken die groot genoeg zijn. Of je kunt alles bij elkaar leggen in een grote ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in 12 stukken van 2,5 centimeter dik en leg in elk bord twee stukjes.
Klop in een kom de eieren goed los met de suiker, de melk en de slagroom. Giet dit mengsel in een aantal ronden over de stukjes stokbrood, zodat ze het vocht goed opnemen.
Zet de bordjes op een bakplaat en laat deze 25 minuten in de oven staan.
Bestrooi met de basterdsuiker en de kaneel, en serveer direct.
Eet smakelijk!
Door: Redactie Favor Flav