Appelballetjes

Deze warme appelballetjes zijn een echte traktatie bij een kop koffie of thee.

 

Nu de klok weer op wintertijd staat en de temperatuur weer is gedaald, kunnen we genieten van een warme traktatie bij de koffie of thee.

 

Dit heb je nodig

  • 250 g patentbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 6 el suiker
  • 1 tl zout
  • 175 ml melk
  • 2 el ongezouten gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-aroma
  • Snufje kaneelpoeder
  • 2 appels (zoete)
  • Poedersuiker

Ook nodig: frituurpan, ijsschep

 

Zo maak je het

Je pakt 2 grote kommen. In de ene meng je de bloem, bakpoeder, suiker en zout. In de andere meng je melk, eieren, gesmolten boter, vanille-aroma en kaneelpoeder. Vervolgens doe je steeds een beetje van het melkmengsel bij de andere kom. Even goed mengen. Snijd dan de appels in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan de kom. Schep met een ijsschep telkens een bolletje en doe in de frituurpan tot het een goudbruine kleur heeft. Leg ze in een schaal met keukenpapier. Strooi er, wanneer je ze serveert, wat poedersuiker overheen.

 

Eet smakelijk!

Amayzine.com, FavorFlav.com en Franska.nl zijn titels van de PilotStudio-familie. Het zou daarom kunnen dat we je met dit artikel even attent op ze hebben gemaakt. We hopen dat het in de smaak valt. 
 

 

Door: Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.