Egoïstisch eigenlijk

Dat als jij per se op het strand wilt trouwen iedereen maar lekker ergens anders heen moet om te zonnebaden.

 

Ben je rustig op het strand aan het zonnebaden, komt er opeens een hele stoet mensen aan. Allemaal netjes gekleed. Zonnehoeden, hakken, zakdoekjes, de hele bende. Wat moet dat allemaal hier? En waarom beginnen ze nu ook nog eens muziek te spelen? Oh ja. Je snapt het al. Die witte jurk en dat strakke pak geven het weg. Het is een bruiloft. Tssssss. En nu? Ga je weg of blijf je gewoon lekker eigenwijs in het zonnetje liggen? Voor deze vrouw uit Australië was dat antwoord simpel: blijven liggen natuurlijk. Wat geeft de bruiloftstoet het recht om het hele strand over te nemen?

 

Hilarisch vind ik het. Stel je voor dat je als bruidspaar máánden bezig bent geweest met de voorbereidingen. Alles ben je nagegaan. Er kan niks meer mis gaan. Tót je op het mooiste strand van je dromen aankomt en daar een eigenwijze trut ligt te zonnen. En je haar niet wegkrijgt.

 

Gelukkig heeft een voorbijganger het allemaal vastgelegd en op Instagram gezet, zodat wij kunnen meegenieten. De titel van zijn foto: ‘That awkward moment when a beach wedding interrupts your sun tanning’ beschrijft het moment perfect.
Wat zou jij gedaan hebben? Was je lekker blijven liggen of toch maar opgestaan en een stukje verderop gaan liggen?

 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.