7x waarom je een tuinkamer wil 

 

Mijn huis is geweldig, maar heeft een nadeel. De tuin. Of beter gezegd; het bijna ontbreken van het fenomeen tuin.

 

Mijn huis is geweldig, maar heeft een nadeel. De tuin. Of beter gezegd; het bijna ontbreken van het fenomeen tuin. Mijn tuin is een piepklein taartpuntje waarbij de zijkanten ervan bedacht hebben om elkaar zo snel mogelijk in een punt te treffen. Het is een diep, lang, zwart gat. Bovendien heb ik niet echt groene vingers dus het is een beetje vergeten grond. Een paar weken geleden kwam Judith de Klijn mijn interieur een beetje opspicen. Philips kwam thuis een filmpje opnemen en ik vond het fijn als zij de boel even kon opfrissen. Dat kan zij namelijk als geen ander. Ze kijkt naar wat je hebt, geeft suggesties voor verandering, vult aan met leuke plaids en kaarsen en andere dingen die je nodig hebt et voilà, je bent verliefd op je eigen huis.
 

Nu heeft Judith een bijzonder handige man die even kwam helpen om een paar schilderijen op te hangen. Hij wierp een blik op mijn tuin en sprak de magische woorden: “Maar jij hebt een tuinkamer nodig.” Ik pruttelde dat dat toch nooit zou passen, maar hij persisteerde. Natuurlijk zou het passen en het kostte maar drie a vier dagen. Afijn. De kamer is er en ik heb er een aan verliefdheid grenzend blij gevoel van. Die van ons is een echte Wolfstyles, een begrip in de wereld van de tuinkamers weet ik inmiddels.
 

Een tuinkamer van Wolf en Thijs is het helemaal en wel hierom.
 

1.  Je hebt er extra woonruimte bij

Sinds wij de tuinkamer hebben, zitten we alleen maar daar. Als de kinderen uit school gaan, kruipen ze daar met hun iPadje of boek op de bank of duiken in de grote stoel. Niets leukers dan zelf de warmtelamp aanzetten met de afstandsbediening of samen met mij de haard aanmaken. Maar ook als ik ’s ochtends in de woonkamer ben en het is nog donker, doe ik het lampje aan in de tuinkamer en kijk ik in plaats van in een zwart gat ineens in een ontzettend gezellig gestylde kamer.
 

2. De stijl

De tuinhutten van Wolfstyles hebben een eigen handtekening. Ze zijn gemaakt van steigerhout en zijn robuust maar gemaakt met oog voor detail. Elektra is intens netjes afgewerkt en alle meubels worden prachtig gladgeschuurd zodat je geen splinters en gedoe hebt en het er ook nog mooier uitziet. Wat ik het allerleukst vind, is dat ze nadenken over dingen die ik zelf niet zou hebben gedaan. Een vloertje bijvoorbeeld. Had voor mij niet gehoeven, maar dat maakt het nou net zo knus en zoveel meer dan alleen maar een dakje. Daardoor is het echt een veilig onderkomen en een echt kamertje. Van die dingen. Zij weten het want zij hebben er al 400 gebouwd.
 

 

3. Couture kamer

Het zijn geen prefab hutten die je in je tuin schuift. Wolf en Thijs kijken naar je tuin, de plek waar hij komt te staan en je wensen. Bij sommige mensen bouwen ze een complete keuken in en anderen hoeven bijvoorbeeld weer geen open haard. Ik koos dus om ons puntje nuttig in te vullen en wilde zeker een open haard (ergens in mij schuilt een pyromaan). Zelf had ik bedacht aan twee kanten banken te plaatsen zodat het een soort scheepskajuit werd maar ook hier adviseerden Wolf en Thijs me om de rechterkant open te laten zodat die ik die afwisselend kan inrichten. Nu staat er een lekkere ronde stoel en over ee paar maanden hang ik er een hangstoel in en volgend jaar zetten we er misschien wel een hoog barretje met twee krukken neer.
 

4. Je doet andere dingen

Zit je met elkaar in de huiskamer, dan gaat toch vaak die televisie weer aan. Hier praten we. Of we draaien muziek op ons JBL-speakertje (sorry buren) of we leggen een puzzel en gisteren  zat ik Pluk van de Petteflet voor te lezen.
 

5. Wolf en Thijs

Ik kan nog wel eens opzien tegen werkmannen in mijn huis. Omdat ze niet altijd lekker ruiken, de taal niet spreken, vette worsten in mijn ijskast leggen of hun spullen niet opruimen. Thijs en Wolf zijn ontzettend leuke, beschaafde mannen. In een jeans van Denham met een goed shirt, dat werk. Is toch ook leuk op z’n tijd? Ze zijn gezellig, zorgen voor hun eigen natje en droogje (al maak je ze heus gelukkig met een latte aan het begin en een biertje aan het einde van de werkdag) en ruimen alles na elke werkdag netjes op.
 

6. In een zucht en een wind

Bij een verbouwing kun je zo opzien tegen de tijd die het gaat duren voordat het af is. Deze tuinkamers bouwen ze in drie a vier dagen, beetje afhankelijk van het weer en je wensen. Dat is toch helemaal niets. Ik kon elke dag als ik thuiskwam mijn ogen bijna niet geloven en ben nu elke keer weer zo blij als ik mijn huis binnen stap.
 

7. Upgrade van je huis

Wat je huis aan waarde toeneemt staat niet in verhouding tot de prijs van de hut. Tenminste, dat lijkt me. Al maakt dat natuurlijk allemaal niet uit want ik wil NOOIT meer weg.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach