Lachen om Berlusconi

Mag dat? Schijnt officieel van niet, maar toen ik hem dit hoorde zeggen…

 

Op een of andere manier zijn er afspraken gemaakt, zonder dat ze officieel in een wet vastgelegd  zijn, maar afspraak is afspraak. Ongeschreven regels heten zulke dingen geloof ik. Eén daarvan is dat we allemaal moeten vinden dat Trump verkeerd is. Wat ‘ie ook doet, wat ‘ie ook zegt, hij is verkeerd. Net als Berlusconi. Nog zo’n foute man, kan niets goed doen.

 

Toch kan het niet anders dan dat het stikt van de mensen die daar anders over denken en dus maar voor de zekerheid hun mond houden. Buitenshuis dan. Mij hoor je ook niet. Ik zeg niks*. Maar toevallig moest ik ooit wel heel hard lachen om een grap die Berlusconi zomaar ter plekke over zichzelf verzon in een live interview op de Italiaanse TV. En ik weet zeker dat heel veel Italianen thuis zich ook rot hebben gelachen toen ze dit zagen. Al mag je die man officieel dus nooit leuk vinden.

 

Het ging geloof ik over zijn aantrekkelijkheid of z’n seksleven. Geen idee meer. Ineens komt ‘ie als volgt uit de hoek: “Er is onderzoek gedaan onder een paar duizend Italiaanse vrouwen met de vraag: Zou jij seks willen met Berlusconi? 33% zei ja en 67% zei: alweer?”

 

Dat je dat over jezelf zegt. Ik lag dubbel. Wat er ook verder allemaal fout of goed mag zijn aan die man, humor heeft ‘ie in elk geval wel.

 

*Enige wat ik nog wel even kwijt wil, is dat er gelukkig in verhouding weinig mensen zijn die helemaal voor de volle honderd procent verkeerd zijn.

 

 

Door Franska

 Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.