Ik denk dat ik alsnog man word

Die hebben het veel makkelijker, vooral als het over uitdijen gaat. Niks schuldgevoel en zo. Gewoon een heel logische oplossing bedenken.

 

Wij vrouwen zijn een groot deel van ons leven met ons gewicht en uiterlijk bezig. Nou ja… misschien geldt dit niet voor iedereen, maar ik denk dat er meer vrouwen zijn die er wel mee bezig zijn, dan die er niet mee bezig zijn. Met als bijkomend effect dat we er vaak van alles aan doen om het uitdijen tegen te houden, stop te zetten of terug te dringen. Die aanpak varieert van de beste en gekste diëten, zelfs rare en soms ook nog gevaarlijke pillen, tot gewoon verstandiger eten en/of bewegen. Want we willen nog wel in die leuke jurk, rok of broek passen. Er zijn zelfs vrouwen die vinden dat ze op hun 25-jarig huwelijksfeest nog hun trouwjurk aan moeten kunnen.

 

Nee, dan mannen

 

Die hoor ik er veel minder over. Misschien houden ze het liever voor zich en doen ze er in stilte van alles aan om de boel onder controle te houden, of lopen ze zich als een gek in het zweet te rennen. Maar er zijn ook mannen die andere oplossingen weten te bedenken. Ik heb niet harder gelachen dan toen een mannelijke collega van me had gezegd: ‘Verdorie, die broek gaat bijna niet meer dicht, ik moet even naar zo’n mannetje om hem uit te laten leggen’. Mij was die opmerking op het moment zelf nog niet eens als grappig opgevallen, tot een van m’n vrouwelijke collega’s die bij dit gesprek was geweest het de volgende dag vertelde aan de andere dames. Die lagen meteen dubbel.

 

Toen pas begreep ik hoe grappig het was, dat je er ook op zo’n manier naar kunt kijken. Hoezo broek past niet meer en jij moet je aanpassen? Laat die broek zich maar aan jou aanpassen. Veel makkelijker en logischer zo’n oplossing toch? En wij ons maar zorgen maken en schuldig voelen en uithongeren… Ik denk dat ik alsnog man word.

 

Door: Franska