Had ik dus heel hip kunnen zijn

En misschien ook nog wel heel rijk. En beroemd. Nooit bij nagedacht toen ik kleuter was…

 

Op de kleuterschool had ik verkering met een heel lief jongetje. Toen de eerste grote vakantie voorbij was en we elkaar weer zagen knepen we elkaar bijna fijn bij het knuffelen. Ware liefde. Later hoorde ik van m’n vader dat ie frietboer was geworden. Potverdepotver. Was dat even pech, want friet was zo ongeveer m’n lievelingseten. Had ik dus onbeperkt van kunnen genieten. En we hadden die tent ook naar mij kunnen noemen, Want Franska’s Friet allitereert toch best lollig?

 

Later leerde ik van m’n vader friet bakken. Daarom kan ik het nu nog steeds supergoed. Maar ja, veel werk als je het op zijn manier maakt. Zal ik nog wel eens uitleggen. Of heb ik dat al een keer gedaan?  

 

Intussen had Franska’s Friet wel een 3-sterrentent kunnen zijn, want als je ziet wat er allemaal aan de hand is in friet-land… En nog gekker… Ik ben het nog steeds niet wezen testen. Wordt tijd dat ik eens op onderzoek ga. Het Frites Atelier van tig-sterrenkok Sergio Hermans bijvoorbeeld. Ik zag weer een paar heerlijke friet-varianten voorbijkomen in zijn persbericht. De ‘Lente Seasonal Special My Thai Chicken’ bijvoorbeeld. Als ik het hoor, loopt het water me al in de mond. En de ‘Tomato & Basil Parmigiano’ friet…

 

 

 

Meer zien? Moet je hier kijken

 

Doen wie er het eerste is? En stel… je bent er eerder dan ik, hoor ik het wel even hoe het was hè?

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs