Even nagedacht

Over mezelf. Niet dat ik er nu uit ben, maar ik heb het tenminste geprobeerd.

 

Heel soms… Meestal geen tijd voor, maar heel soms denk ik ook wel eens over mezelf na. Over hoe ik in elkaar zit en zo. En waarom ik mezelf altijd ‘kleiner’ maak dan ik door veel anderen gevonden word. En daar ben ik dus nog niet uit. Maar ik ben het wel met mezelf eens dat ik het wel ‘netjes’ vind. Dat dan weer wel.

 

Hoezo een hoge pet van jezelf op hebben?

 

Elke keer als ik ergens lees of iemand hoor zeggen ‘Neem jezelf niet zo @#$%#$ (vloek) serieus’ knik ik instemmend. Waarschijnlijk omdat het bij mij aangeboren is. Hoezo zou iemand belangrijker zijn dan een ander? Omdat ‘ie het toevallig getroffen heeft dat ‘ie een bepaalde baan heeft? Of gewoon omdat ‘ie denkt dat ‘ie volmaakt is? En dat idee misschien juist aan die baan ontleent? Hahaha, laat me niet lachen. Hoezo volmaakt? Maar echt. Ik geloof oprecht dat er mensen rondlopen die dit van zichzelf vinden. Al hoop ik stiekem dat het niet waar is, en dat het allemaal alleen maar buitenkant is.

 

Ik weet trouwens wel wat ik het leukste van ‘jezelf’ vind. Dat je ongegeneerd om jezelf mag lachen. Grappen over jezelf mag maken. Kan helemaal niemand je verbieden. En het helpt je om de boel eens van de andere kant te bekijken. Doen anderen tenslotte ook met je, zonder dat je het officieel weet ;-)

 

Oh ja…

 

…en dan heb ik nóg een mening. Het is 5 mei en dat betekent feest. En ik vind dus dat dat elk jaar een vrije dag moet zijn. ‘Ze’ hebben nog even om erover na te denken, maar voor 5 mei 2020 moet het geregeld zijn, jongens! Hoppa! Opschieten dus!

 

 

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs