Rokjesdag in Umbrië

En wie zie je dan ook ineens in zo’n dorpje? Nou gewoon…Ed Sheeran. En een andere keer Colin Firth en George Clooney

 

 

Het is een echte Martin Bril dag en ik ben heel vroeg wakker, na honden uitlaten en verschillende klusjes hou ik het voor gezien en besluit om er verder maar een vakantiedag van te maken.  Ik trek een lekker kek jurkje aan, dat hoort bij een Martin Bril dag en ga op pad. Op dit soort dagen mogen mijn teckels mee. We vinden dat allemaal heel gezellig en ik merk dat veel andere mensen er ook van genieten en dat alles maakt mijn vakantiegevoel compleet. 

 

Ik geniet van mooi weer, lekkere taartjes met een cappuccio doppio café en op een volgend terras van een lasagne met een glas witte wijn. Geniet ook van ontmoetingen met bekenden en vaak met onbekenden, mijn honden krijgen volop aandacht, want ze zijn zo bellisima en carine, dus krijgen ze een aai over de bol en vaak wat lekkers toegestopt. Zo genieten wij met z’n vieren volop van al dit lekkers en prettigs. 

 

Voor de taartjes ga ik op zo’n dag altijd naar Michele&Co, waar ik steevast begroet word met “Bonjour Madame” en veel dikke kussen. Na de taartjes ga ik naar Nillo in Panicale en ik kan het niet omschrijven, maar dit terras geeft mij altijd het ultieme vakantie gevoel. Panicale is een van de allermooiste dorpen in mijn omgeving, heel authentiek met een prachtige piazza en een gezellige levendigheid. Je ploft er neer en gaat gewoon zitten ‘aanschouwen’, want er gebeurt hier altijd wel wat. 

 

Zo zat ik er een keer, komt er een auto van de Carabinieri aanrijden, een van de mannen stapt uit en loopt de plaatselijke kapsalon binnen, zijn maat blijft midden op het plein tegen zijn auto aangeleund staan wachten. Ik kijk nog weer even naar de kapsalon en zie dat het bordje achter de voordeur wordt omgedraaid, Ah, ze zijn opeens gesloten!!!! Een half uurtje later komt de carabinieri weer naar buiten, het is duidelijk dat ie niet is geknipt, naar mijn idee zat z’n haar zelf lichtelijk door de war. 

 

Vandaag is het rustig op het plein, ik bestel een glas witte wijn en lasagne, mijn teckels krijgen water en hondenkoekjes. Na een minuut of tien komt er een jong stel aanlopen. Zij gaat meteen door de knieën om mijn teckels te aaien, we kletsen zo wat en ik kijk hem nog een keer aan terwijl ik denk “waar ken ik je eigenlijk van” en daarna lopen ze verder. Mijn lasagne wordt gebracht en Nillo zegt weet je wie dat waren, ik zeg nee eigenlijk niet maar hij kwam me wel bekend voor. Dat was Ed Sheeran en zijn verloofde, zegt Nillo, ze hebben hier eind vorig jaar een huis gekocht. Goh, toch wel bijzonder maar dit soort ontmoetingen kan je hier zomaar hebben, vorig jaar kwam ik Colin Firth nog tegen toen ik op wijntour was met drie Venezolaanse schonen. En zelfs George Clooney steekt wel eens zijn hoofd om de hoek bij een vriendin van mij die in haar winkel de beste truffels en aanverwante streekprodukten verkoopt. 

 

 

Dus je weet waar je moet zijn als je… Oei, nu heb ik alles verklapt.

 

Met een hartelijke groet uit Umbrie,

Adje Middelbeek Gastvrouw van B&B Podere del Buongustaio / Montegiove (IT)

 

Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen