Lente-risotto

Met de vrolijke kleuren van deze risotto krijg je het échte lentegevoel. Zullen we beginnen met koken?

 

Dit heb je nodig

  • 350g risottorijst
  • Bouillon
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 bos radijsjes
  • 1 bos asperges
  • 10 bosui-stengels
  • 2 el verse peterselie
  • 2 el verse bieslook
  • Zout en peper naar keuze

 

 

Zo maak je het

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote (diepe) koekenpan en kook de fijngesneden ui 5 minuutjes. Voeg dan de fijngesneden knoflook toe en kook 1 minuut mee. Doe de risottorijst erbij en roer die goed door de olijfolie, ui en knoflook. Voeg telkens wat bouillon toe aan de risottorijst en blijf roeren tot de rijst het vocht opneemt en herhaal deze stap tot de rijst een zachte structuur heeft. Zet de oven aan op 200 graden terwijl de risottorijst aan het koken is. Snijd de radijsjes, asperges en groene ui in kleinere stukken en leg ze op een stuk bakpapier. Besprenkel de groenten met 1 eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Zet de groenten gedurende 20 minuten in de oven, maar draai de groenten wel om na 10 minuten. Wanneer alles klaar is, roer je wat peper, zout en gemalen peterselie door de rijst heen. Serveer de risottorijst met de geroosterde groenten en wat bieslooksnippers.

 

Niet te vergeten: je kan altijd Parmezaanse kaas toevoegen aan dit recept. 

 

 

 Buon Appetito!

 

 

Door Meagan Suares

Beeld: With food and love (www.withfoodandlove.com)