Eindelijk is ie er

… het heeft jaren geduurd, maar dan heb je ook wat.

 

Heeft de herfst jou ook weer een beetje laten schrikken met koude nachten en natte dagen? De verwarming wordt hier en daar een graadje hoger gezet en de gordijnen gaan een uurtje vroeger dicht. Geen wonder dat je af en toe al een beetje winterkost in je boodschappenkarretje wil gooien. Andijviestamppot, hutspot of boerenkool, allemaal even lekker. En in de Hollandse stamppot is de rookworst echt een essentieel onderdeel.

 

Maar ben je vegetariër, of wil je af en toe geen vlees eten, dan staat de rookworst natuurlijk niet bij jou op het menu. Daar heeft Unox eindelijk iets op gevonden. Het heeft jaren geduurd om deze vleesloze variant te ontwikkelen, maar dan heb je ook wat. Een vegetarische rookworst met dezelfde smaak, vorm en bite als die andere.

 

Het aantal vegetariërs in Nederland groeit. Volgens het Voedingscentrum eet vijfenvijftig procent van de Nederlanders drie dagen per week of meer geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor. Maar een stamppot zonder rookworst is als een kerstboom zonder piek. Deze vegetarische rookworst is gemaakt van onder meer plantaardige olie en eiwitten uit erwten.

 

Volgens de mensen van Unox is “Een goede worst veel moeilijker te maken dan hamburgers of gehaktballetjes. Je moet erin kunnen prikken, hij moet sappig zijn en de bekende u-vorm bezitten”. Deze is volgens de kenners hartstikke goed gelukt en valt waarschijnlijk direct bij je in de smaak!

 

 

Door: Irene Smit