Nog één dag design

 

Vandaag is de laatste dag van de Dutch Design Week. Koop snel een kaartje en grijp je kans om nog een aantal tentoonstellingen te gaan bekijken.

 

Als je spannende nieuwe dingen wilt zien is Eindhoven sowieso een aanrader. De Dutch Design Week is het bruisende hart van design en wooninspiratie. Het nieuwste van het nieuwste kom je daar tegen. En er zijn diverse plekken waar je de lekkerste hapjes proeft.

1

Trek echt even een paar uur uit voor Piet Hein Eek (in Strijp R). In een fantastisch pand, het RK-complex, ooit de keramische werkplaats van Philips waar de onderdelen voor radio’s en televisies werden gemaakt, presenteert hij zijn nieuwe collectie. En in de Halvemaanstraat op nummer 28 zit zijn restaurant, ook een aanrader!

 

2

Deze wil je echt nog even zien. ROBOT LOVE, over de liefde tussen mens en robot, is een interactieve expositie van meer dan vijftig kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers die zich afvragen of robots kunnen liefhebben. En als je door deze tentoonstelling loopt kom je er vanzelf achter of jij ook van hen kunt houden. In de Campina Melkfabriek in Eindhoven.

 

3

Lidewij Edelkoort, Nederlands bekendste trend forecaster, had in 1998 al gezien hoe technologie langzaam maar zeker een grotere plaats in ons dagelijks leven zou gaan krijgen. Met haar installatie SOFTWEAR zie je hoe de nieuwe hardware-producten van Google je leven niet hinderen, maar er juist naadloos hun plek weten te vinden. In de Kazerne aan de Paradijslaan.

 

4

Houd je van mode, dan moet je echt even gaan kijken in het Warehouse of Innovation aan de Vrijstraat 1. Hier zie je hoe jong talent het modebeeld eens even stevig opschudt door nieuwe uitdrukkingen van de menselijke identiteit te onderzoeken in een snel veranderende wereld. Denk aan gender-bending, fit-fanatisme en cosmetische chirurgie. Spannend!

 

5

Als een oud gebouw wordt gesloopt blijft er altijd een enorme hoeveelheid puin over. En laat dit puin nu het begin zijn van iets heel moois. Het design collectief TFOB presenteert URBAN TERRAZZO, een fantastisch nieuw en innovatief materiaal. Oude bakstenen, beton en ander bouwafval worden met moderne technologie omgevormd tot prachtig design in traditioneel terrazzo. Dat wil ik ook wel in mijn huis! Kijken dus in het Klokgebouw in hal 3, Klokgebouw 50.

 

En neem je voor je naar huis gaat nog snel wat lekkers mee? In ’t Verswarenhuys aan de Torenallee vind je de lekkerste biologische groenten en fruit, kaas uit binnen- en buitenland, een fantastisch assortiment van puur ambachtelijk bereide vleeswaren en vers afgebakken brood. Dat laat je toch niet liggen?

 

Door: Irene Smit

 

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.