By the weetje

Slecht weer, mooi weer, matig weer, zon of regen… het is in één klap hoogzomer als je dit even doet.

 

Een sorbet is de grootste verwennerij qua ijs hier in ons landje. Nou… dan moet je voor de grap een keer in Portofino aan de ‘Paciugo’. Verwennerij in het drie-dubbel-kwadraat. Net als alles trouwens wat die Italianen op je bordje of in je glaasje doen. Je hoeft overigens niet perse naar La Bella Italia voor deze lekkernij, want ik verklap gewoon even wat er in je glas moet. In een groot sorbetglas dan hè? Niet zo’n piepje. Echt een joekel. Kijk maar naar de foto.

 

In je glas gaan:

  • Amarena (kersen) met een klein schepje van het sap (uit een pot)
  • Heerlijk zoete aardbeien, in grote stukken gesneden
  • Frambozen
  • Stukken zoete, sappige, witte perzik
  • Lekker dik aardbeiensap
  • Een paar flinke scheppen van het allerlekkerste vanille-ijs en ook een paar van het allerlekkerste aardbeienijs. Van dat aardbeienijs waar je de pitjes van de aardbeien nog in terugziet.

 

 

Dat doe je allemaal door, tussen en over elkaar en je hebt een heerlijk glas vol Dolce Vita! Sophia Loren zou jaloers op je zijn.

 

Buon appetito!

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs